Астро билки - Стрелец

представителите на този знак е добре да избират растения, които са под покровителството на планетата Юпитер. Такива са брезата, офиката, дюлята, прасковата, финиковата палма, лавровото дърво, а от билките - невенът, метличината, майора-ната, алоето, камшикът.

Бреза - с лечебна цел се прилагат пъпките и младите листа. Брезата очиства кръвта, спомага за изхвърлянето на камъните от бъбреците и пикочния мехур, лекува жълтеница.

Офика - плодовете на това дърво действат укрепващо, помагат при простуда и гловоболие, подобряват храносмилането.

Праскова - в народната медицина отдавна се използват с лечебна цел цветовете и листата на това растение. Запарките и отварите от тях се прилагат за лечение на екзема и невродермити; запечените ядки от прасковените костилки, смлени на прах и разбъркани с вода, се нанасят върху кожата, засегната от алергични обриви; запарка от прасковен цвят служи като леко слабително, използвано при деца.

Дюля - с лечебна цел се прилагат семената, цветовете, плодовете и кората на растението. Използват се при отоци от сърдечен и бъбречен произход. Народните лечители използват отвари от листата и кората на дюлята за лечение на захарен диабет. На всички е известна отварата от дюлево семе, която чудесно облекчава кашлицата.

Невен - отлично противовъзпалително средство с разнообразно приложение - както външно, така и вътрешно.

Метличина - в народната медицина се използва при заболявания на пикочния мехур, помага при подагра, скорбут, разстройства на месечния цикъл.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.