Използване на Индийско орехче


В източната медицина се използва за подобряване работата на мозъка и паметта, при сърдечни заболявания. В Йемен го използват като афродизиак. В хомеопатията се използва за подобряване на потентността.

Мускатният орех има по-силен и наситен аромат от мациса, макар че мацисът е доста по-скъп и намира по-широко приложение. Добавя се и към сладки, и към солени ястия. Понякога двете подправки се използват заедно, допълвайки се взаимно. В кулинарията се използва и т. н. мацисно масло, извлечено от мациса, което намира приложение при производството на горчица, кетчупи, сосове и др. Особено популярен е мускатният орех в Швейцария и Холандия при ароматизиране на сирена. Той е неизменна съставка на френския сос бешамел и индийското къри. Използва се и при ароматизиране на тютюн.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.