Ореха - лековито средство

Доза: 10/500.
Плодът е отлична храна, богата на магнезий, желязо, фосфор, селен, мед и манган, и други минерални соли. Съдържа витамин Е и В, както и фолиева киселина. Той е висококалоричен, но съставен от ненаситени мастни киселини, като голямо количество от тях са омега-3-мастните киселини, а тънката му обвивка е изградена от много баластни вещества. От ореховите ядки се извлича полезно за здравето олио.
Ядките на ореха са много добър източник на белтъчини и съдържат от 10 до 20% от нужните на организма аминокиселини. Могат да се използват като заместител на месото, особено при болните от подагра, тъй като пълноценните им белтъчини не съдържат холестерол. Витамините от групата В ги правят мно го полезна храна за мозъка и нервната система. Действат укрепващо на сърцето, подпомагат кръвообращението и влияят благоприятно върху стойности те на мазнините в кръвта. Много полезна и подходяща храна също и при захарна болест и други смущения в обмяната на веществата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.